Servire – 2 porții
Preparare – 5 minute
Gătire – 15 minute
Ingrediente:
50 g fulgi de ovӑz
240ml lapte de migdale
1 grepfrut curӑţat şi tӑiat
1 linguriţӑ de pudrӑ de cacao veganӑ
1 linguriţӑ de fistic tocat
Mod de preparare:
- Într-o cratiţӑ se toarnӑ ovӑzul împreunӑ cu laptele de migdale şi 240ml de apӑ. Când începe sӑ fiarbӑ reduceţi la foc mic şi lӑsaţi sӑ fiarbӑ 10-15 minute amestecând ocazional pânӑ obţineţi o texturӑ cremoasӑ.
- Folosind o lingurӑ, adӑugaţi terciul într-un bol. Peste acesta se pun felii de grepfruit şi se presarӑ pudra de cacao veganӑ împreunӑ cu fisticul tocat.
În loc de grepfruit puteţi folosi bucӑţi de piersicӑ peste care sӑ adӑugaţi câteva alune sau nuci mӑcinate şi câteva picӑturi de sirop de arţar.
Știați că:
Fisticul este extrem de bogat în antioxidanţi care ajutӑ şi protejeazӑ organismul de substanţele chimice dӑunӑtoare. Grepfrutul de asemenea este sursӑ bogatӑ de vitamina C, furnizând jumӑtate din cantitatea zilnicӑ necesarӑ.