Salatӑ mexicanӑ de quinoa cu fasole şi avocado

Salatӑ mexicanӑ de quinoa cu fasole şi avocado


  • 0
  • septembrie 1, 2021
ProiectDescriere

Servire – 2 porții

Preparare – 15 minute

Gătire – 20 minute

Ingrediente:

  • 50g de quinoa
  • 400g boabe de fasole roşie, uscate
  • 50g porumb dulce
  • 1 ceapӑ roşie tӑiatӑ mӑrunt
  • 1 ardei roşu, curӑţat şi tӑiat mӑrunt
  • 4-6 felii de ardei iute jalapeno tӑiate mӑrunt
  • 1 avocado curӑţat şi tӑiat cubuleţe
  • O salatӑ verde romaneascӑ
  • 50g chipsuri tortilla simple, sfӑrâmate
  • 1 lӑmâie

 Mod de preparare:

  1. Quinoa se clӑteşte sub jet de apӑ, se usucӑ şi se pun într-o cratiţӑ cu capac. Se toarnӑ 250ml de apӑ şi se aduce la punctul de fierbere.
  2. Dupӑ ce începe sӑ fiarbӑ, se dӑ la foc mic, se acoperӑ şi se lasӑ 15-20 de minute sau pânӑ când lichidul se absoarbe şi quinoa devine pufoasӑ.
  3. Într-un bol se pune quinoa, boabele de fasole, porumbul, ceapa piperul şi ardeiul jalapeno. Se amestecӑ uşor pânӑ când se omogenizeazӑ toate, apoi se adaugӑ avocado şi se amestecӑ uşor din nou.
  4. Se taie salata verde în bucӑţi mai mari şi se adaugӑ în bol. Se adaugӑ apoi şi bucӑţile de tortilla deasupra. Pe farfuriile în care se serveşte, se adaugӑ o parte din amestecul din bol iar deasupra se presarӑ din nou cateva bucӑţele de tortilla şi felii de lӑmâie sau suc de lӑmâie.

 Știați că:

Aceastӑ reţetӑ te va ajuta sӑ îţi iei porţia zilnicӑ de proteine şi aminoacizi de care corpul tӑu are nevoie .

has been added to your cart:
Finalizează cumpărăturile