Ingrediente:
-6 foi de lasagna
-285 g carne tocată vegană
-2 linguri de pastă de roșii
-950 ml de roșii zdrobite
-950 ml bulion de legume sau apă
-245 g lapte vegetal neândulcit (recomandăm laptele de ovăz extra cremos)
-1 ceapă
-3 caței de usturoi
-1 morcov mic
-1 tulpină de țelină
-13.5 g ulei de măsline
-2 g de busuioc uscat
-2 g semințe de fenicul zdrobite
-sare, boia piper și condiment după gust.
Mod de preparare:
Încălziți o tigaie adâncă, gătiți carnea tocată, ceapa tocată, usturoiul, morcovul și țelina până se rumenesc și se sfărâmă, apoi puneți-le deoparte. Adăugați ulei de măsline și fierbeți legumele tăiate cubulețe timp de 5-10 minute, până când sunt gătite. Adăugați pasta de roșii, amestecați un minut, apoi adăugați apa sau pasta de legume, laptele vegetal, apa, ierburile și condimentele. Ștergeți foile de lasagna în 2-3 bucăți, adăugați-le în oală și lăsați totul la fiert. Se fierbe timp de 20 de minute, amestecând din când în când, sau până când pastele sunt fierte.
Poftă bună!
- 0
- 09.09.2021