Servire – 6 porții
Preparare – 30 minute
Gătire – 40 minute
Ingrediente:
1 linguriţӑ de ulei de mӑsline;
1 ceapӑ micӑ, tӑiatӑ cubuleţe;
1 ardei roşu mic, curӑţat şi tӑiat;
2 bucӑţi de ţelinӑ tӑiate cubuleţe;
400g roşii tӑiate mӑrunt;
2 bucӑţi de cimbru;
1 vârf de piper cayenne mӑcinat;
Jumӑtate de linguriţӑ de boia afumatӑ;
1 l de supӑ de legume;
Sare proaspӑt macinatӑ;
Piper negru;
375g fasole neagrӑ fiartӑ;
175g orez brun;
45g ceapӑ verde taiatӑ pentru ornament;
5g frunze de pӑtrunjel tӑiate;
Mod de preparare:
- Într-o cratiţӑ mare se toarnӑ uleiul de mӑsline, se adaugӑ ceapa tӑiatӑ, se lasӑ 2 minute pânӑ aceasta devine moale şi transparentӑ. Apoi se adaugӑ ardeiul roşu şi ţelina şi se mai lasӑ încӑ 2 minute la foc mediu. Adӑugӑm usturoiul şi mai lӑsӑm totul la foc mediu pentru câteva minute.
- Se încorporeazӑ şi roşiile, cimbrul, piperul cayenne, boiaua afumatӑ,